Otse põhisisu juurde

Mannerheim restoran

Irooniline: päeval, kus ma olin kinnitanud, et tõesti, tasuta asjadel ei ole väärtust, võidan ma midagi tasuta :D Ja sellel on väärtus! Lõunasöök koos Mannerheim restorani peakoka Rudolf Visnapuuga.

Sean siis oma sammud kokulepitud päeval sinnapoole ja olen täis elevust. Ma ei ole kunagi ühegi peakokaga juttu rääkinud, veel vähem kuskil söömas käinud. Nüüd saaks lausa kööki ka piiluda ja kuulata huvitavat kokajuttu :)

Restoran ise on väga peen, teenindajad on valgete kinnaste ja väga vikside tööriietega. Atmosfäär meeldib mulle ka, värvilahenduselt shokolaad ja mango, mis mulle mõlemad maitsevad. Lisaks sarved seintel (mul isa oli jahimees ja kodus olid igas toas sarved seinal, esimene mälestus endast ongi selline, kus ma suure põdra sarvede otsas olen ja kuidas isa mind sealt alla võtab :D ), huvitavad sarvekujulised lambid, vana maailma kaart seinal, no kellele reisida ei meeldiks jne. Omamoodi groteskne oli aga vaadata lühikeste püksisäärte ja nokamütsidega Soome turiste, kes lõunaks olid sisse hüpanud :) No ei ole see koht neile mõeldud, aga kust sa võtad neid peeneid kliente, eks :)


Eelroaks võtsin klassika:


Maitses hea ja eriliseks tegi asja vahvlimasinaga küpsetatud röstsai. Väga mõnus! No ja mulle võib pea isa soolase toidu peale jooksva muna panna, mmmmm. Pildilt on puudu ilusad lilleõied, millega koos see taldrik mulle serveeriti. Need sõin ka ära. Koos vartega :maeiv6i:

Rudolf valis lihtsa, aga visuaalselt väga kauni salati:



Oma viimasest Itaalia veise-fiaskost ajendatuna, mõtlesin süüa parti. Ja see oli viga, oleks pidanud võtma ikka veise! Johhaidiii! Veis oli tõesti super maitsev, kõik sobib ideaalselt, astelpaju-sibulajemm veisega on nagu tomat basiilikuga või maasikad shampusega või sokk saapaga :) Ideaalne kooslus! Põhjapõrdamaks, mis veise peale oli garneeringuks pandud, võib ilusti kõrvale tõsta, aitäh (ütleb pühjapõder :P) ;) Part oli hea. Aga see ei olnud maitseelamus :)


Siin nüüd Rudolf ja veis, mida peab lihtsalt proovima:



Magustoiduks võtsin creme brulee. See oli taas väga meeldiv üllatus! Kõik kolm taldrikul olnud komponenti sobisid ideaalselt omavahel. Tõesti, te ei pea pettuma, soovitan!


Rudolf sõi mango toorjuustukooki mustika sorbeega:


Ja selline see minu esimene Facebooki võit siis oli. Jäin 2h lõunaga ülimalt rahule ja plaan on kindlasti veel seda kohta külastada. Külastage teiegi, kui mõtlete mõne uue koha üle vaadata ;)



Osad pildid võetud: http://www.facebook.com/pages/Mannerheim-restoran/116727768414049?sk=info
Soovitan seal isutekitamiseks veel ringi vaadata ja siis laud broneerida!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Billund - Legoland

Meie tüdrukud on suured Lego klotside fännid, ehitavad kogu aeg ja see aeg, mis üle jääb, räägin mina et kotsid tuleb kokku korjata. Mingi aeg olid meil klotsid ka värvide järgi sorteeritud, et oleks lihtsam tükke leida, aga nüüd on nad jälle kõik ühes rõõmsas pundis ja mitmes erinevas kastis. Lego ruulib! Ja kuna juhtus selline õnnetu asi, et ma ei saagi minna Hundu lasteaia lõpetamisele, siis tuli kiirelt otsus, et me peame ise korraldama mingi ürituse, mis jääb meenutama lasteaia lõppu ja kus olin ka mina. Lähme Taani Legolandi! Tüdrukutele mõttest rääkides hüppasid nad üles-alla ja ei jõudnud ära oodata, millal reis kätte jõuab. Umbes kuu enne reisi hakkasin ma hotelli broneerima ja hind lõi algatuseks ikka pahviks küll. Vaatasin nii Lego hotelli kodulehelt kui ka booking.com, aga hinda kuidagi soodamaks ei saanud. Vaatasin veel lähiümbruses olevaid hotelle, aga ega nende hinnad mõistlikumad olnud. Võib vist öelda küll, et lisaks lollidele, tuleb ka lapsevanematelt raha ära võtta!

AK uudised

Kas teile ei tundu, et diktorit peab natuke heledamaks keerama? Ma ei näe teda igatahes :) Kadri Hinrikus on vist unustanud, mis Peep Taimlaga juhtus :D Mõõdukus, ikka mõõdukus! Kahjuks pole pilti võtta, milline Kadri hetkel välja näeb, panen Peebu pildi :P

Pavlova

Uusmeremaalased ja austraallased on juba sada aastat vaielnud ühe tordi loomisloo pärast, kes siis ikkagi, millal ja kus. See tort on Pavlova, loodud kuulsa Anna Pavlova auks, aga mis riigi kokk see oli, kes selle retsepti välja mõtles, selles ongi vaidluskoht. Tort on vaidlemist väärt, olgem ausad, mina vaidleks kogu hingest selle eest. Besee, vahukoor, maasikad, mõnus suvemaius. Või miks ma mitte sügisel või talvel või hoopisi kevadel? Pavlova on minu lemmik. Ma teen seda tihti ja minu arust üks kõige lihtsamaid kooke. Ja siis täna ei läinud mul munad piisavalt vahtu. Esimest korda 5 aasta jooksul. Ma ei tea, mis valesti läks, äkki oli see väike tilk munakollast, äkki liiga palju korraga pandud suhkurut. Kes teab. Aga jah, täna ma tegin lausa kaks Pavlovat. Üks on seest fluffy, pealt krõbe ja teine on pannkook, ma isegi ei kujuta ette, mis ta seest olla võib, homme proovin :) Pildilt tunduvad nad praegu ühesugused, aga pealmine on siis kõrge ahjuplaat ja äkki selle pärast tundu