Otse põhisisu juurde

Sünnipäevanädal 2

Õnneks saab makroone edasi süüa! Valvest välja ei kutsutud ja Malagast jõudsin ka õigeaegselt tagasi ja seda koos kasti imemaitsvate maasikatega!


Koju jõudes ootasid mind ees laulvad lapsed, mitu-mitu joonistatud sünnipäevakaarti ja valged roosid Alarilt, lillad tulbid Maialt ning roosad roosid Hundult. Lisaks imeilus gerberakimp ämmalt. Venna pere olid mulle lausa postkaardi sel korral saatnud. Nii tore! Veel oli külmikus üks toorjuustukook kohvikust Gustav, mida me Alariga kl 23 usinalt sõime :)

Mis siis homseks plaanis? Alar ütles, et homme on meie kahe päev ja pühapäeval oleme lastega. Ahah! Mulle sobib.  Minu ema on meile lapsi hoidma talitatud. Hommikul tõusime, sõime hommikust ja siis läksime KUMUsse.


See oli hullult lahe tuba. Sai ühes nurgas istuda ja kuskilt kostis suur jutuvadin, pead rääkisid juttu. Lenini pea oli seal ka ja lisaks üks suur linnu pea, mina ei pannud seda alguses tähelegi, aga Alar kohe silmas.


Ma pean ütlema, et Eesti kunst on üleüldiselt väga tume. Kõik on must ja hall ja tumesinine, esimeselt korruselt meeldis mulle väga von Neff, väga-väga hästi tehtud maalid ja pitsid oli just nagu 3D, no nii ehtsad ja õrnad. Avastasin enda jaoks Konrad Mägi, vau, kui ladedad pildid. Küll oli tal erinevaid tehnikaid, ringitatud, kriipsutatud, palju värve, mu lemmik kunstnik, vist. Kogu näituse minu kõige lemmikum pilt on aga siin aastast 1924. Felix Randel ja maali nimeks "Pühapäev". Selline võiks mulle kuuluda, ma leiaks talle hea koha ja teeks kogu elamise selle pildi ümber ja iga päev ongi pühapäev.


Kõige vähem meeldis mulle kunst alates 1991. Päris jube porno. Doonor lammas, verega kokku määritud lapsed ning paljad mehetunnused. Ei, ei ole mulle see korrus! Näiteks äsja lapse sünnitanud mees, õigemini laps on pooleldi väljas. Väga haige värk. 

Kokku olime KUMUs kaks tundi, aeg läks väga kiirelt, huvitav oli. Siis hakkas kõht ka tühjaks minema ning Alar pakkus mulle välja kaks kohta, kas taimetoidurestoran Bliss või siis burksikoht Uulits. Valisin esimese ja sõin kõike head kõhu täis. Blissist sain umbes poolteist kuud tagasi idee baklazaani-parmesani vormi teha. Google veel ütles, et pangu ma mozzarellat ka ning valmibki meie pere uus vormiroog. Ühesõnaga viilutan kaks baklazaani ning praen kegelt mõlemalt poolt. Kui see tehtud, siis  purustan 5 küüslauku pannile ja panen Panzani (minu arust parim tomatipasta) või siis Barilla (teine lemmik) basiilikuga tomatikastme peale. Siis viilutan kaks mozzarella tükki ära ning suure peotäie värsket basiilikut ning hakkan vormi asju laduma. Baklazaaniviilud, mozzarellaviilud, tomatikaste ning värkse basiilik ning lisaks natuke parmesani. ning nii kolm-neli kihti ning peale veel korralik kogus parmesani. Ahju 45min ja super toit valmis, sööme seda lihtsalt niisama, ilma lisandita. Blissis oli kõik väga maitsev, taldrik sai tühjaks ja kõht mõmises.


Sünnipäev on parim päev aastas! Sünnipävanädal parm nädal :D :D Nii palju sms-e, kõnesid, teateid, Alar hellistas mu puhta ära. Sõbranna oli iga-aastane postiljon ja tõi Elle :) Naabrinaine üllatas mitme kingiga. Lisaks märkmikule sain uue panni, uued saapad, akupanga, arvutikoti. Jope siis ehk ka, kui meelt ei muudeta :))) Niiii palju lilli, arvestades seda, et ma pidu ju ei pidanud.


Õhtusöök oli restoranis Chedi. Elektritaksoga sõitsime ka jälle, tegin seest pilti ka :)


Polnud Chedis varem käinud, seega olin põnevil. Varem oli menüüst välja vaadanud, et võtan Silver Cod-i, Black Codi olin söönud ju Nobus no ja tursk on üks mu lemmikkalasid nagunii. Eelroaks võtsin krõbeda pardisalati.


Päris suur ports eelroa kohta, part oli hea krõbe, pomelotükid, graanatõunatükid, seedermänniseemned, salat ning kaste, mille maitsepõhi mulle meeldis, aga mida oli kuidagi liiga palju ning lisaks oli see natuke liiga magus ja tappis kõik muud maitsed. No miks ometi on vaja nii häid maitseid rikkuda? Halba toitu tavaliselt peidetakse kastmega, eriti sellisega, mis on balansist väljas. Selline keskmine roog minu jaoks siis. Turska ootasin väga ja kui see lauale asetati, siis esimese asjana ma nägin, et jälle mingi kastmega on täiega liialdatud. No vaadake ise!!


Oleks see siis kõrval olnud, ei, kogu kalatükile peale valatud ja lisaks kõigele ei maitsenud see hästi :( Olin väga pettunud. Palusin, et Alar äkki tahab vahetada minu tursa oma kammkarpide vastu, mis olid TAAS kord suure kastmekoguse all, aga vähemalt oli see kaste maitsev.


Ma ei tea, kas asi oli minus, et mul oli eile "ei-taha-kastet-päev" või oligi see koht jama :( Miks peab head toorainet katmega tapma? Kas tooraine ei ole nii hea? Kas kokk on tulnud just kastmekoolituselt ja tahab tadmisi jagada? Magustoitu me ei võtnudki, kuna eelroog oli nii suur ja pärast pearooga oli kõht liiga täis. EI, kohvi ka ei soovi, aitäh.

Siis jalutasime Vanalinnas ja otsisime kohvikut, kuhu sisse hüpata, läksime Vene tn Reval Cafe-sse. Ostsin oma esimese kohv Vana Tallinnaga :) Jube vikat, aga sooja sai sisse ja sealt edasi läksime Solarisse, Kingsman-i vaatama. Mulle ikka väga-väga meeldis see film, action meeldis, huumor meeldis, lisaks nii pikalt oma lemmikut ekraanilt vaadata, njämm :)))) Head ülikonnad, mõnus aktsent, Samul L Jackson tegi ka väga super osa. Vau! Hullult lahe film, kuigi kirjelduse järgi ei arvaks nii, vähemalt mina mitte.

Pärast kino mõtlesime Swissoteli minna, kõnnime kõnnime ja Alar ütleb, et lähme hoopis Radissoni 24-le. Lähme siis sinna! Joogid kõik nii soodsad, võrreldes Swissiga, alkoholivaha 4,5€ (Swissis 6,5) ja kokteilid ise 6-6,5€ (Swissis 9-11€). Eriti hea oli Daiquiri, praegu ka hakkas suu vett jooksma, ühte klaasi on pandud ideaalses vahekorras rumm, suhkur ja laim, kõik toimib! Minge proovige!


Jäime sinna kohe pikaks ajaks, rääkisime minevikust, olevikust ja tulevikust ja mis plaanid ja ideed ja mõtted kellelegi on. Niiiiiii hea on sedasi koos olla.

Eile oli vist parim sünnipäeva päev üldse. Parim! Aitäh kõigile, kes selle eriliseks tegid!! 364 päeva pärast kordame!!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Billund - Legoland

Meie tüdrukud on suured Lego klotside fännid, ehitavad kogu aeg ja see aeg, mis üle jääb, räägin mina et kotsid tuleb kokku korjata. Mingi aeg olid meil klotsid ka värvide järgi sorteeritud, et oleks lihtsam tükke leida, aga nüüd on nad jälle kõik ühes rõõmsas pundis ja mitmes erinevas kastis. Lego ruulib! Ja kuna juhtus selline õnnetu asi, et ma ei saagi minna Hundu lasteaia lõpetamisele, siis tuli kiirelt otsus, et me peame ise korraldama mingi ürituse, mis jääb meenutama lasteaia lõppu ja kus olin ka mina. Lähme Taani Legolandi! Tüdrukutele mõttest rääkides hüppasid nad üles-alla ja ei jõudnud ära oodata, millal reis kätte jõuab. Umbes kuu enne reisi hakkasin ma hotelli broneerima ja hind lõi algatuseks ikka pahviks küll. Vaatasin nii Lego hotelli kodulehelt kui ka booking.com, aga hinda kuidagi soodamaks ei saanud. Vaatasin veel lähiümbruses olevaid hotelle, aga ega nende hinnad mõistlikumad olnud. Võib vist öelda küll, et lisaks lollidele, tuleb ka lapsevanematelt raha ära võtta!

AK uudised

Kas teile ei tundu, et diktorit peab natuke heledamaks keerama? Ma ei näe teda igatahes :) Kadri Hinrikus on vist unustanud, mis Peep Taimlaga juhtus :D Mõõdukus, ikka mõõdukus! Kahjuks pole pilti võtta, milline Kadri hetkel välja näeb, panen Peebu pildi :P

Olukorrast riigis 16

Tuulerõuged on endiselt väga aktuaalne teema. Maia punnid tulid siis esmaspäeval, 3. juuni, Hundul leidsin esimese punni reede hommikul 14. juuni. Maia põdes tuulerõugeid väga raskelt. Üks pilt temast: Nägu oli väga punne täis ja arme jääb ka, see põse peal olev on hetkel suur auk. Hundul seevastu ei ole näos hetkel üldse punne, üks juuste ääres ja üks lau peal ainult. Käed on kõige tihedamalt täis, jalgadel paar tükki ja natuke seljal ja kõhul. Maial oli palavik nagu Hundul, selline hommikul 37,3, õhtul 38C. Teisel haiguspäeval oli Maia muidugi täielik laip, magas kogu aeg ja oli ainult horisontaalis, Hundu aga rõõmustas, et ta haige ja et lasteaeda ei pea minema ja siis määris ennast briljantrohelisega kokku. Jah, meie olime sel ajal autot müümas ja kui koju tulime, siis oli aknalud ja köögi seinad ja kraanikauss briljantrohelisega, Hundust ja Maiast ma üldse ei räägi. "Briljantrohelinekäsi" Aga jah, auto müüsime maha. Sellega läks selles suhtes natuke nihu, et mei