Otse põhisisu juurde

Kolm sibulat ja haisev kleit

Kohvik Mooni teate? Jube mõnus koht! Selle avamisest peale oleme ikka ja jälle tagasi läinud, vahepeal paar käiku juhtus ka nii, et veis ei olnud enam nii hea ja teenindaja oli mossis näoga ning tuli pikem vahe külastusele sisse, aga nüüd kuu tagasi jälle seal käies, tulid kõik head emotsioonid taas tagasi. Part oli minu jaoks üleküpsenud, aga ma oleks võinud seda tellimisel öelda, kuidas ma oma parti soovin.

Samade tegijate uus koht, Kolm Sibulat, oli kuulus juba enne selle avamist. Kui avati, käisid ühed, kiitsid taevani, käisid teised, ülistasid kosmoseni. Kaks nädalat tagasi sain lõpuks ise ka ära käia.

See koht on vist iga päev puupüsti täis, esimesed emotsioonid olid super: tervitus, laud, atmosfäär, kõik oli mõnus. Jõudsin teistest varem kohale ja asusin kohe menüüd uurima, mida ja kuidas ja tellisin pudeli veini ka, valget ja nimekirjas kohe esimese 2011  Sauvignon Blanc, Marlborough  Estate Reserve, New Zealand Võetakse kork maha, kallab natuke proovisimiseks klaasi, võtan lonksu. Väkk, kui vastik hapu. Võtan teise lonksu veel ja fuihh, seda küll juua ei suuda. Mis teen nüüd? Ütlen, et jaa, nii hea või saadan tagasi? Ütlesin, et appi, kui hapu see on! "Jah, on küll." No mida värki, kui see sellise spetsiifilise maitsega on, siis tuleks seda ka enne tellimist täpsustada, KO-HU-TAV. Ma ei tea, aga selge oli see, et ma ei suuda seda solki juua, võtan uue pudeli: 2011  Pinot Grigio DOC, Conti Formentini, Collio Friuli Italy hoian hinge kinni, Härra Pinot Grigio ei ole mind siiani veel alt vedanud, ausalt öeldes ei olnud ka Härra Sauvignon Blanc, aga võta näpust. Läks õnneks, mõnus vein. Äkki jäi asi keelebarjääri taha, et ei suudeta juurde rääkida natuke asjade eripärast või omadustest. Ka tellimust võttes, ei osata midagi juurde öelda, küsimuse peale, kas see on hea, "jaa", mida te soovitate, "kõik on hea", kamoon! Tellin igatahes Veise carpaccio granaatõuna ja palsamiäädika glasuuriga ja Pavlova grenadillikreemi ja marineeritud maasikatega Saabub carpaccio ja midagi nii innovaatilist ja maitsvat ei ole ma ammu kuskil saanud. Vau! Aplaus kööki! Tõeliselt suurepärane taldrik täis parimat sööki. Magustoitu silman kõrvallauas juba enne, kui oma carpaccioga lõpetan. Kui järg lõpuks minuni jõuab, on ootused suured. Ohhh, milline pettumus! See oli siis tehtud deconstructed Pavlova ehk siis peaks see oleme umbes nii, et ei näe välja nagu Pavlova, aga maitse tunned kinnisilmi ära. No ei tunne! See oli lihtne besee, mis seal taldrikul oli, kus oli pealt krõbe, seest vahune Pavlova? Marineeritud maasikad, oijah. 0 punkti selle esituse eest. Kahjuks.

Kui toodi arve, siis oli pandud minu manustatud asjadele veel lisaks klaas seda jubedat veini. Ok. Aga miks antakse klientidele eelnevalt veini maitsta ja kui vein ei sobi, siis võetakse selle eest ikkagi raha? Mis mõte on sellel maitsmisel, andke andeks? Filmis tehakse nii? Ma saatsin pudeli tagasi, nad said selle kõik endiselt rahaks teha ja kindlasti ka tegid. Ei, selle peale ei öelnud ma midagi, see 3,5€ läks koolituskuludeks :D Aga mulle ei meeldinud see. Palun öelge mulle, mille jaoks on see demonstratiivne veiniproovimine?

Koju jõudes ütleb Alar, et appi, mis hais sul juures on. Misasja, kusasja? "Jube toiduhais on juures" On või?!! Nuusutan ja natuke nagu on vist jah. Hommikul uuesti kleiti nuusutades sain tunda selle haisu, jube toiduhais :D :D Kuidas see mulle küll nii külge jäi? Me olime selles toa, mis oli köögi ukse kõrval, aga paljud kohad on nii, et köök on lausa avatud, kas asi oli siis ventilatsioonis? Ei ole meeldiv. Aga kui ma oleks pidanud näiteks külla edasi minema?

Selline see minu kogemus siis. Hindeks 3. Tahan anda kohale uue võimaluse, meil kõigil on halbu päevi, loodan väga-väga, et sa mind alt enam ei vea, kahju, kui selline koht jääb ebameeldivaks.

Varastain nende kodulehelt veel selle pildi, loodan, et ei pahandata. No vaadake ometi, kui mõnus!!


Kommentaarid

  1. Sibulate miinus ongi see söögi"hais" riietel, viimane kord kamahousist koju tulles oli sama lugu :(

    VastaKustuta
  2. Sibulas on see hais esimesest päevast alates olnud.
    Saime ka kord kõva kõhutäie naerda, kui teenindaja kõrvallauda taldrikuid ulatades kõva häälega lisas: "Teie põrsssa nuudlid!" Kõlas väga koomiliselt kui R-i ja S-i rõhutatult.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Billund - Legoland

Meie tüdrukud on suured Lego klotside fännid, ehitavad kogu aeg ja see aeg, mis üle jääb, räägin mina et kotsid tuleb kokku korjata. Mingi aeg olid meil klotsid ka värvide järgi sorteeritud, et oleks lihtsam tükke leida, aga nüüd on nad jälle kõik ühes rõõmsas pundis ja mitmes erinevas kastis. Lego ruulib! Ja kuna juhtus selline õnnetu asi, et ma ei saagi minna Hundu lasteaia lõpetamisele, siis tuli kiirelt otsus, et me peame ise korraldama mingi ürituse, mis jääb meenutama lasteaia lõppu ja kus olin ka mina. Lähme Taani Legolandi! Tüdrukutele mõttest rääkides hüppasid nad üles-alla ja ei jõudnud ära oodata, millal reis kätte jõuab. Umbes kuu enne reisi hakkasin ma hotelli broneerima ja hind lõi algatuseks ikka pahviks küll. Vaatasin nii Lego hotelli kodulehelt kui ka booking.com, aga hinda kuidagi soodamaks ei saanud. Vaatasin veel lähiümbruses olevaid hotelle, aga ega nende hinnad mõistlikumad olnud. Võib vist öelda küll, et lisaks lollidele, tuleb ka lapsevanematelt raha ära võtta!

AK uudised

Kas teile ei tundu, et diktorit peab natuke heledamaks keerama? Ma ei näe teda igatahes :) Kadri Hinrikus on vist unustanud, mis Peep Taimlaga juhtus :D Mõõdukus, ikka mõõdukus! Kahjuks pole pilti võtta, milline Kadri hetkel välja näeb, panen Peebu pildi :P

Pavlova

Uusmeremaalased ja austraallased on juba sada aastat vaielnud ühe tordi loomisloo pärast, kes siis ikkagi, millal ja kus. See tort on Pavlova, loodud kuulsa Anna Pavlova auks, aga mis riigi kokk see oli, kes selle retsepti välja mõtles, selles ongi vaidluskoht. Tort on vaidlemist väärt, olgem ausad, mina vaidleks kogu hingest selle eest. Besee, vahukoor, maasikad, mõnus suvemaius. Või miks ma mitte sügisel või talvel või hoopisi kevadel? Pavlova on minu lemmik. Ma teen seda tihti ja minu arust üks kõige lihtsamaid kooke. Ja siis täna ei läinud mul munad piisavalt vahtu. Esimest korda 5 aasta jooksul. Ma ei tea, mis valesti läks, äkki oli see väike tilk munakollast, äkki liiga palju korraga pandud suhkurut. Kes teab. Aga jah, täna ma tegin lausa kaks Pavlovat. Üks on seest fluffy, pealt krõbe ja teine on pannkook, ma isegi ei kujuta ette, mis ta seest olla võib, homme proovin :) Pildilt tunduvad nad praegu ühesugused, aga pealmine on siis kõrge ahjuplaat ja äkki selle pärast tundu