Otse põhisisu juurde

Kreeta

Meie selle aasta suvine pereseis oli Kreetale, Kreeka, muide, pidi olema selle aasta tipp reisisihtkoht maailmas. Varem olen käinud Ateenas ja Mount Olymuse juures, saared kõik käimata, sel aastal võtsime siis ette. Tüdrukud ootasid väga-väga seda reisi, eelmise aasta talvereis jäi ju ära, kuna meil oli USA reis plaanis ja nende suur reisihimu on olnud täiesti rahuldamata. Lendasime Chaniasse ja korter oli plaanis võtta Plataniasesse, see oli soovituse peale, pidi olema superlux, link siin. Nii ma selle siis kolm kuud ette broneerisingi ja nädal enne meie puhkust tuli kiri, et meid kahte oodatakse ja bla bla, oota, mida?! Meid kahte. Hakkan broneeringut vaatama, ongi kahele! Kirjutan vastu, et vist on mingi segadus tekkinud, et meid on kaks täiskasvanut ja kaks last ja vastuse sain, et makske siis 160€ juurde. Mina muidugi selle peale vihastasin, et käigu kuu peale, niigi kallis koht ja kuidas selline asi üldse juhtuda saab ja koheselt tõmbasin kodus sae käima, et otsin uue koha, sinna me ei lähe! Nice, not! Nädal enne puhkust ja hinnad kindasti kõrged, aga õnneks leidsin mingi soodukaga kohe uue koha ja seda tervelt 450€ soodsamalt! Pistke mustikasse omale see korter seal :) Tühistasin broneeringu ja tegin kohe uue, selle. Kohale jõudes avastasime muidugi, et see Esthisis on 50m meie apartmendist, noh, kõrvalkompleks ühesõnaga. Jah, oli uuem maja ja oli uhkem, aga kas seda 450€ rohkem väärt, no kindlasti mitte! Meie kompleks koosnes siis 12 apartmendist ja oli imeliste omanikega! No ja basseiniala ei jõua ära kiita, see oli nii ideaalne, kui ei kuskil varem. Umbes 6 päeva tundus meile, et see on meie privaatbassein, eks rahvas kolas päeval Kreeta peal ringi või ei tahtnud nad ujuda ja päikest võtta või kes teab, mis, igatahes, oli see bassein meile neljale ja see bassein oli soojendusega! Jah, lugesite õigesti ja seda juunis! Suurus ideaalne, toolid lihtsalt parimad ja mugavaimad. Meie ju tegelikult basseini tahtsimegi, see oli kõige olulisem.


Kui nüüd rääkida ujumisest, siis esimesel päeval olime basseinis 3 tundi, teisel 5 tundi, kolmas päev möödus veepargis ehk siis kokku 7 tundi vees, neljas päev...oli haavade lakkumine, sest päike oli liiga teinud, õhtul alles läksime ujuma, kl 16 umbes, viies päev olime... no te saate ju aimu, mis toimus eks :) Nii ideaalne oli kõik lihtsalt, parimad sõnad üldse. Kui korteri enda kohta midagi viriseda, ma seda kohapeal ei teinud, aga iga kord, kui pesemas käisin, siis kirusin, see dushinurk oli seal 1m2, pese siis ennast seal, no nii kitsas, üldse ei meeldinud, aga see on nii pisike asi, et pole hullu, mulle käisis närvidele, aga ma pole eriti normaalne ka :D

Päevakavad olid iga päev sellised, et tõusime, hommikusöök (lapsed sõid 8 hommikut krõbinaid), bassein kuni kella 14ni, lõunasöök, siis lõunauni, jah, meie ka magasime, pärast tõusmist bassini ja õhtul siis välja sööma ning jalutama. Ja nii kõik päevad! Ma ikka alguses magasin 10tunniseid ööunesid ja lisaks siis 1,5h lõunaks ka, selline chill, päike, vesi, hea söök, ideaalne puhkus! No vaadake neid nägusid! :)


Ei mingeid muresid, lapsed on juba nii suured, et meid ei ole vajagi, hoia ainult silma peal. Jonn oli Eestisse unustatud, jah, ka meie suurim bravuuritar ja drama queen (Maia) oli ideaalne! Mitte kordagi ei jauranud, et ta ei jõua käia või et tuju on paha või Jumal teab mida. Hunt muidugi on nüüd juba nii suur, et tulevad teismoodi jonnid. Lubasin neile, et iga päev sööme jäätist! Jeee! Hundi jaoks oli see 5 minutit iga päev suur draama :D See ajas lausa naerma, vaatad sirge näoga ja seletad, aga seesmiselt naerad, mis probleemid neiul. "Mahlajäätis ei olnud see jäätis, mis ma tahtsin", siis oli "Jäätis liiga väike", siis "Miks Maia kaunistus ilusam on" või õnn, et täpselt paras, see monstrum Jättis, mis siis aga õnnetuse tõi ja pooleks läks sealt vahvli juurest ning suure lahmakaga maha prantsatas :) Need olid siis meie igapäevased naljaminutid. Selliseid rämedaid komme ostsime neile ka :D Jubedad, ärge ostke!


Õhtust käisime alati väljas söömas. Toidud olid kõik väääga suured portsud ja imemaitsvad, selle õppetunni saime kohe esimesel päeval. Tellisime kõigile eraldi portsud ja kui need lootsikud siis lauda tassiti, vaatasime suud ammuli, et SELLISED portsud ongi või!? Järgmistel päevadel juba jagasime toite ja palusime pooleks teha :) Kõik õhtusöögi hinnad olid ligikaudu 40€, üks kallim koht oli jälle soojalt soovitatud Cosmos restoran, mis asus meile väga lähedal, seal läks 60€. Vaated restoranist:



Pildil seljas minu uus lemmikkleit! Eelmise aasta lemmik oli üks navy-sinist värvi (raba piltidel seljas) ja selle aasta oma on siis see, mõlemad on Sand Copenhagen omad, tundub, et pean rohkem sealsete riiulite vahel tuulama, miinus see, et pärast ostu puhub rahakotis tuul :)

Restoani ees tahtsime veel teha meie pere naistest pilt, Maia ei tahtnud teha, nägu ütleb ka kõik :)


Kui keegi satub Cosmos restorani Kreetal olles, siis soovitan Black Velvet magustoitu, pistaatsiajäätisega. Shokohooliku unistus.


Kui ma siin juba söögi juures olen, siis avastasin enda jaoks täiesti üllatava leiu, kreeka jogurt meega! Kreeka jogurt hakkas üldse väga meeldima ja olen nüüd Eestis ka ostnud, Prismas on sama bränd, aga olen ainult mustikatega seda näinud, muid sorte vist ei toodagi, kui hinda õigesti mäletan, siis oli 1,75€ tükk ega ta odav ole, aga tõeliselt hea!


No ja need apelsinid seal!! Vau-vau, triple vau! Jogurti pildilt ka paistavad, kusjuures :) Millised mahlased ja maitset täis, värsket mahla jõime ikka ka palju. Apartmendis oli tervituseks suur kandik apelsine laual ja pudel kohalikku veini, apesine me ei jõudnudki kõiki ära süüa, sest kohvikutest ja poodidest anti neid lastele möödaminnes pihku ja palju sa neid ikka päevas jõuad süüa :) Seda tahan ka mainida, et kui restoranides magustoitu ei telli, siis tuleb eranditult alati on the house sulle magustoit lisaks. Lisaks siis veel ouzo ja raki no sellel Kreeka külalislahkusel lihtsalt ei ole otsa ega äärt!

Eelviimasel päeval käisime paradiisirannas ka. Kõik rannad on Kreetal mõnusad ja kenad, aga sellist ilu iga päev ikka ei kohta, kui Elafonisis. Auto rentisime üheks päevaks, käis see umbes nii, et tuli naine, tõi auto, kirjutas mingi paberi, vaatas Alari juhilube, andsime talle 40€ sularaha ja saimegi võtmed. Aaa, kütus oli küll kallis! 1,8€ liiter! Kuskil oli isegi 1,82 millegagi. Mõistan nüüd ka natuke takso hinda, 45€ Chaniast Plataniasisse, maad oli umbes 20km. Soome takso hinnad põhimõtteliselt.

Aga nüüd siis Elafonisi. Tere tulemast!




Kahte tooli ja varju sai rentida 6€ päev. Kontrollid käisid ringi ja sai lausa väljaprinditud pileti ka koha numbri ja kuupäevaga :)


Mina jäin siin liiva kinni :)


Vaade lähedalolevast restoranist:


Kus me sõime siis värsket kala! Imemaitsev! Kui lihtne ja hea võib üks asi olla, ma ei mõista. Kala jagasime Alariga, hinnaks oli 16€



Meie oma rand oli teistsugusema vee ja liivaga, kivine ja värvuselt tumedam. Aga super kena!




Head und Kreeta! Aitäh, parimate mälestuste eest, see oli mega puhus ja nüüd on latt järgmiste sihtkohtade jaoks ikka väga kõrgel!

Καληνύχτα 

PS. Kõik pildid on tehtud iPhonega, "head" pildid kaamerast lihtsalt ei ole veel arvutisse jõudnud no ja kui jõuaks, siis oleks nad raw failid ja kes see need normaalseks teeb, seda ma küll ei tea :)

Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Billund - Legoland

Meie tüdrukud on suured Lego klotside fännid, ehitavad kogu aeg ja see aeg, mis üle jääb, räägin mina et kotsid tuleb kokku korjata. Mingi aeg olid meil klotsid ka värvide järgi sorteeritud, et oleks lihtsam tükke leida, aga nüüd on nad jälle kõik ühes rõõmsas pundis ja mitmes erinevas kastis. Lego ruulib! Ja kuna juhtus selline õnnetu asi, et ma ei saagi minna Hundu lasteaia lõpetamisele, siis tuli kiirelt otsus, et me peame ise korraldama mingi ürituse, mis jääb meenutama lasteaia lõppu ja kus olin ka mina. Lähme Taani Legolandi! Tüdrukutele mõttest rääkides hüppasid nad üles-alla ja ei jõudnud ära oodata, millal reis kätte jõuab. Umbes kuu enne reisi hakkasin ma hotelli broneerima ja hind lõi algatuseks ikka pahviks küll. Vaatasin nii Lego hotelli kodulehelt kui ka booking.com, aga hinda kuidagi soodamaks ei saanud. Vaatasin veel lähiümbruses olevaid hotelle, aga ega nende hinnad mõistlikumad olnud. Võib vist öelda küll, et lisaks lollidele, tuleb ka lapsevanematelt raha ära võtta!

AK uudised

Kas teile ei tundu, et diktorit peab natuke heledamaks keerama? Ma ei näe teda igatahes :) Kadri Hinrikus on vist unustanud, mis Peep Taimlaga juhtus :D Mõõdukus, ikka mõõdukus! Kahjuks pole pilti võtta, milline Kadri hetkel välja näeb, panen Peebu pildi :P

Oslo

Igal aastal toimuvad meil tööl motivatsiooniüritused nimega Sales Day. Alati on keegi motivational speaker , siis lisaks üleüldist juttu uutest toodetest, mida lennukis müüma hakkame ja on olnud ka suurte kaubamärkide esindajaid, kes siis räägivad kohe laval ainult enda märgi toodetest. Ning lisaks kõik tooteesindajad oma toodetega, mida me siis kõik seal proovida saame ja kõigile goodie bag -id ja auhindu saab võita, no ühesõnaga, üliäge üritus! Seda degusteerimise osa ootame me alati kõik, shoks ees ja mullid järgi ja siis süda paha kommidset ja pea käib ringi alkoholist, aga nalja on palju. Eelnevalt olen ma käinud Kopenhaagenis ja Helsinkis, sel aastal tegi Helen ettepaneku, et lähme Oslosse. Muidugi läheme! Ööbisime Smarthotel Oslos, absoluutselt kesklinnas ja igale poole väga normaalne jalutada. Hind oli ka väga mõistlik arvestades seda, et me olime ikkagi maailma ühes kallimas linnas ning kesklinnas. Kahene tuba maksis veidi üle 80€. Ah, et kuidas nii soodne? Toa suurus oli