Otse põhisisu juurde

Emma esimene koolipäev

Meie Hundu läks sel sügisel kooli, Peetri Põhikooli. Mingit erilist kooliootust pole Emmal kunagi olnud, aga eks ta salamisi ootas ikka. Koolivorm, koolikott, kõik vajalikud asjad valisime koos välja, kui ma küsisin, kas ta on kooli pärast elevil ka, siis noogutas arglikult.

Minu kodus oli esimene september alati pidupäev, sai kooki, sai kartulisalatit ja arooniamahla :) Esimeseks septembriks sain ma alati uue kleidi ja seda kuni keskkooli lõpuni. Iseenda esimesest koolipäevast mäletan valget kampsunit ja valgeid sukki, mille määrdumise üle emal hea meel ei olnud. Elevuse tunnet mäletan ka, aga kõik muu on meelest läinud. Juuksed olid mul lühikesed või no mis lühikesed, poisipea täitsa oli, enamus teistel tüdrukutel olid aga pikad juuksed. Emmal on ka pikad juuksed, kuigi enne kooli algust lõikasime 10cm maha, jäi pikkust siiski küll :) Juuksuris käisime ka ja ma arvan, et see on üks mäletus, mis talle jääb. Kui rahul võib üks neiu olla, kui ta tõuseb juuksuritoolist, kui uhke ja kui õnnelik. Tegin ühe lähivõtte soengust ka.


Klassi jõudsime kõige esimesena ja rääkisime õpetajaga juttu ning valisime koha. Mulle õpetaja meeldib, vähemalt alguses! :P Pildilt hästi näha ka koolivorm, see mulle meeldib ka väga-väga, ainult see pakkepael ei meeldi, mis kleidil peal käib, aga selle tegelikult viskasin juba pügikasti ning Emma on uhke roosast poninahast ja ägedast navy värvi vööde omanik. Koolivorm on ikka väga mugav, iga päev tead, mis selga panna. Valida on, kas pikkade varrukatega roosa-ruudulise triiksärgi või siis polo särgid: roosa, kollane või helesinine vahel. Kleit ise on minu arust jube sheff! Suured taskud ja roosa niidiga õmblused.


Et ikka vana traditsioon jätkuks, ostin endale ka spetsiaalselt tähtsa sündmuse puhul uue kleidi :) Siin me oleme! Hiljem pilte sirvides vaatasin, et Emma on täitsa väsinud näoga, pikk aktus vist väsitas ka.


Maia muidugi suutis mind aktusel endast välja ka viia, jube masuurikas lihtsalt! Kui ikka skandaali on vaja, siis Maia suudab seda imelihtsalt. Temale ei sobi koht, kus istume ja tehku nüüd meie midagi enne, kui tema jonnima hakkab. Midagi ei ole teha!



Seda pilti vaadates on mul küll tunne, et Hundu on minu suust kukkunud, mitte Alari. Kuigi Alari lapsepõlve pilte vaadates, on ta ikka puhta Alari nägu. Aga ju me siis oleme Alariga ka ühte nägu läinud, kes seda teab :)


Õhtusöögile läksime al Bastione suveaeda, kus esines Getter Jaani. No mis sa veel oskad tahta :) Fännipildid tegime ka. Söök oli super maitsev ja suveaias oli meeldivalt soe. Väga mitu tuttavat oli ka tulnud sinna esimest koolipäeva tähistama. Getter ise nägi super kena välja ja laulis mõnusasti.


Nüüd juba pea kuu aega Emma koolis ka käinud ja tundub, et kool väga meeldib. Peetri koolis ei jäeta koduseid ülesandeid ja see on Hundule eriti meelt mööda. Korra isegi ütles, et nii hea, et koduseid töid ei ole nagu seal eelkoolis oli :)

Sel nädalal oli Emmal päevikus ilus tagasiside õpetajalt ka: "Oled nutikas ja asjalik. Oskad arutleda enda tegemiste üle. Avaldad julgelt oma arvamust. Väljendad enda mõtteid arusaadavalt. Tõstad tunnis aktiivselt kätt. Kui õpetaja juhib tähelepanu kaasa töötamisele, siis teed seda hoolsalt. Hoiad oma töölaua korras. Oled rõõmsameelne ja sõbralik klassiklaaslane". Tundub, et algus on ok :)

Ja selle peab ka kirja panema, et meie 5a Maia oskab lugeda. Seda umbes aasta varem kui õde või isegi natuke rohkem,kui aasta. Aga kui suur õde ees, siis asjad tulevadki kergemalt vist kätte. Lasteaiast öeldi, et Maia on kooliküps ka, kuigi kooli ta läheb alles ülejärgmisel aastal :) Ja mida muud sa ootadki lapsest, kelle teine sõna pärast "emme-t" oli kolmesilbiline - hobune :))))

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Billund - Legoland

Meie tüdrukud on suured Lego klotside fännid, ehitavad kogu aeg ja see aeg, mis üle jääb, räägin mina et kotsid tuleb kokku korjata. Mingi aeg olid meil klotsid ka värvide järgi sorteeritud, et oleks lihtsam tükke leida, aga nüüd on nad jälle kõik ühes rõõmsas pundis ja mitmes erinevas kastis. Lego ruulib! Ja kuna juhtus selline õnnetu asi, et ma ei saagi minna Hundu lasteaia lõpetamisele, siis tuli kiirelt otsus, et me peame ise korraldama mingi ürituse, mis jääb meenutama lasteaia lõppu ja kus olin ka mina. Lähme Taani Legolandi! Tüdrukutele mõttest rääkides hüppasid nad üles-alla ja ei jõudnud ära oodata, millal reis kätte jõuab. Umbes kuu enne reisi hakkasin ma hotelli broneerima ja hind lõi algatuseks ikka pahviks küll. Vaatasin nii Lego hotelli kodulehelt kui ka booking.com, aga hinda kuidagi soodamaks ei saanud. Vaatasin veel lähiümbruses olevaid hotelle, aga ega nende hinnad mõistlikumad olnud. Võib vist öelda küll, et lisaks lollidele, tuleb ka lapsevanematelt raha ära võtta!

AK uudised

Kas teile ei tundu, et diktorit peab natuke heledamaks keerama? Ma ei näe teda igatahes :) Kadri Hinrikus on vist unustanud, mis Peep Taimlaga juhtus :D Mõõdukus, ikka mõõdukus! Kahjuks pole pilti võtta, milline Kadri hetkel välja näeb, panen Peebu pildi :P

Oslo

Igal aastal toimuvad meil tööl motivatsiooniüritused nimega Sales Day. Alati on keegi motivational speaker , siis lisaks üleüldist juttu uutest toodetest, mida lennukis müüma hakkame ja on olnud ka suurte kaubamärkide esindajaid, kes siis räägivad kohe laval ainult enda märgi toodetest. Ning lisaks kõik tooteesindajad oma toodetega, mida me siis kõik seal proovida saame ja kõigile goodie bag -id ja auhindu saab võita, no ühesõnaga, üliäge üritus! Seda degusteerimise osa ootame me alati kõik, shoks ees ja mullid järgi ja siis süda paha kommidset ja pea käib ringi alkoholist, aga nalja on palju. Eelnevalt olen ma käinud Kopenhaagenis ja Helsinkis, sel aastal tegi Helen ettepaneku, et lähme Oslosse. Muidugi läheme! Ööbisime Smarthotel Oslos, absoluutselt kesklinnas ja igale poole väga normaalne jalutada. Hind oli ka väga mõistlik arvestades seda, et me olime ikkagi maailma ühes kallimas linnas ning kesklinnas. Kahene tuba maksis veidi üle 80€. Ah, et kuidas nii soodne? Toa suurus oli